Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Πέντε στυλιστικές συνήθειες που δεν σε αφήνουν να εξελιχθείς

... σε ό,τι αφορά ζητήματα μόδας.
«Οι παλιές συνήθειες δύσκολα κόβονται»: πόσο αληθινή και πόσο επίκαιρη αυτή η ρήση, για όλες εμάς που ορίζουμε τον Σεπτέμβριο σαν αρχή κάθε νέας σεζόν και αποφασίζουμε να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον μας αλλά και να θέσουμε ολοκαίνουργιους στόχους. Και επειδή δεν μπορεί να είναι όλοι σπουδαίοι και να αφορούν την επαγγελματική μας καταξίωση και την προσωπική μας ζωή, αποφασίσαμε φέτος να θέσουμε και μερικούς που αφορούν το στυλ μας.
Και πώς θα τους πετύχουμε; Mα καταργώντας παλιές, στυλιστικές συνήθειες που μας κρατάνε δέσμιές τους και δεν αφήνουν εμάς και το ενδυματολογικό μας ύφος, να εξελιχθούν. Πάμε να δούμε τα πέντεπιο συνηθισμένα «bad habits» για να ξέρουμε από πού ακριβώς πρέπει να αρχίσουμε τις «αλλαγές».
#Να φοράς πάντα μαύρα
Το καταλαβαίνουμε πως το συγκεκριμένο χρώμα σου παρέχει μια ασφάλεια και σε κάνει να δείχνεις κομψή σε κάθε περίσταση, αλλά πρέπει να δεχθείς πως δεν είναι πάντα συμβατό. Δεν είναι κατάλληλο για παιδικά πάρτι, για πρωινά καλέσματα, ούτε φυσικά και γάμους και βαπτίσεις. Αισιοδοξία κορίτσια και χρώμα...χρώμα παντού!




#Να επιλέγεις τα ρούχα που θα φορέσεις στη δουλειά το πρωί με το που ξυπνήσεις
... αντί για το προηγούμενο βράδυ, όταν και θα είσαι πιο χαλαρή, δεν θα βιάζεσαι και θα έχεις χρόνο και διάθεση ώστε να ψάξεις στην ντουλάπα σου και να δημιουργήσεις ευφάνταστα και κομψά corporate σύνολα. Για να κάνεις επαγγελματικές εμφανίσεις που δεν θα περνάνε απαρατήρητες από κανέναν στον εργασιακό σου χώρο.
#Να φοράς ρούχα που δεν έχει κοντύνει ή στενέψει
Για να σε κολακεύει ένα κομμάτι πρέπει να είναι στο νούμερό σου. Ένα σακάκι δεν δείχνει chic αν τα μανίκια του σου είναι μακριά, ένα παντελόνι δεν μπορείς να το βάλεις αν το πατάς και ένα φόρεμα δείχνει σαν «σακί» αν σου είναι πολύ μεγάλο. Δεν είναι τυχαίο που όσοι γνωρίζουν από μόδα σου λένε να επενδύεις σε tailored ρούχα.
#Να ψωνίζεις online επειδή το αγαπημένο σου e-shop σου έστειλε mail με τις προσφορές του
Το ότι ένα διαδικτυακό κατάστημα βγάζει κάποια κομμάτια σε προσφορά δεν σημαίνει πως εσύ πρέπει να παρασυρθείς και να τα αποκτήσεις αν δεν τα χρειάζεσαι πραγματικά. Το να αγοράζεις πράγματα online από το σπίτι και τον καναπέ σου καμιά φορά σε κάνει να χάνεις την αίσθηση των χρημάτων που χαλάς και αυτό είναι πολύ κακό για το budget σου.
#Να μην φροντίζεις κατάλληλα τα ρούχα και τα παπούτσια σου
Τα πουλόβερ πρέπει να τα αποθηκεύεις μαζί με ειδικά προϊόντα για τον σκόρο και να τα πλένεις στο χέρι ή σε πρόγραμμα για ευαίσθητα. Τα παπούτσια πρέπει να τα τακτοποιείς μέσα σε κουτιά ώστε να μην σκονίζονται και ούτω καθεξής... κάθε κομμάτι θέλει τον δικό του τρόπο φροντίδας και τακτοποίησης και καλό είναι να τον γνωρίζεις ώστε να τα κρατάς σαν καινούργια στην γκαρνταρόμπα σου

http://www.queen.gr